Pakollinen LEI-Tunnus voimaan rahoitusmarkkinoille vuoden 2018 alussa.

Pakollinen LEI-Tunnus voimaan rahoitusmarkkinoille vuoden 2018 alussa.

 

LEI-tunnus eli Legal Entity Identifier on uuden rahoitusmarkkinoita koskevan EU-lainsäädännön mukanaan tuoma työkalu, jonka tarkoitus on saada luotua läpinäkyvyyttä koko globaalille rahoitusmarkkinakentälle, tunnistamalla eri osapuolet (myyjät ja ostajat) tehokkaasti. Suomessa tämän tunnuksen valvontaa tulee hoitamaan Finanssivalvonta ja jakelusta pitää huolen Pantetti- ja rekisterihallitus.

Tunnusta tullaan vaatimaan kaikilta Y-tunnuksen omaavilta yhteisöiltä, jotka tekevät toimeksiantoja (esim. pörssilistattujen osakkeiden myynti ja ostaminen) sijoituspalveluiden tarjoajille.

Tarkka voimaantulopäivä tunnukselle on 3.1.2018, mutta LEI-tunnus hakemuksia kannattaa alkaa tekemään mahdollisimman nopeasti, sillä hakemusten käsittelyssä voi vuoden vaihteessa olla mittavat ruuhkat.

Tarkempaa tietoa aiheesta Favorelaisilta, sekä linkistä: https://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri/lei-tunnus.html