Referenssit
Tuomas Lehtonen

Blink Creative Oy ja sinfoniaorkesterin johtamisen taito

Blink Creative Oy on Tuomas Lehtosen johtama yhden miehen yritys. Teolliseksi muotoilijaksi valmistuneella Tuomaksella on jo hyvä matka yrittäjän elämää takana. Parin messurakennus- ja palvelumuotoiluyrityksen osakkuuden jälkeen Tuomas päätti keskittyä myymäläsuunnitteluun ja perusti Blink Creative Oy:n vuonna 2012.

Blink Creative suunnittelee ja tuottaa erilaisia myymälöitä, messuosastoja ja muita innovatiivisia myynti- ja esittelytiloja. Tarvittaessa suunnittelu ja tuotanto toteutetaan ideasta asti avaimet käteen -palveluna. Välillä yhteistyökumppanina on myös asiakkaan mainostoimisto ideointivaiheessa. Käytännössä Blink suunnittelee ja tuottaa 3D-kuvat myymälätilasta ja -kalusteista, organisoi projektin, tuotannot, logistiikan sekä huolehtii myymäläkokonaisuuden asennuksesta ja kokoonpanosta. Lyhytkestoisissa myyntitiloissa ja projekteissa myös purkaminen kuuluu palveluun. Blink Creativen asiakkaita ovat muun muassa Samsung Nordic ja Dna.

Luovaan ja monipuoliseen työnkuvaan kuuluu monesti myös tiukat aikataulut, joista ei voi lipsua. ”Yhdessä kalusteessa tai displayssä voi olla sata osaa ja viisi eri alihankkijaa. Jos jotakin näistä osista muutetaan kesken projektin, saattaa se käytännössä tarkoittaa, että noin 80 prosenttia osista muuttuu”, toteaa Tuomas. Ammattitaitoa on myös nähdä etukäteen mahdolliset ongelmakohdat ja osata suunnitella muutokset niin, että projektin aikataulu pitää. Työ vie Tuomasta Suomen lisäksi välillä myös Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan.

”Minulla on ollut onni tehdä työtä alalla arvostettujen, innovatiivisten ja kokeneiden kotimaisten alihankkijoiden kanssa. Käyttämäni puusepäntehdas, metalliyritys ja muovialan yritys ovat kaikki olleet jo yli viisikymmentä vuotta alalla. Kokoonpanossa ja asennuksissa käytän poikkeuksetta luottotiimiä. Omaa rooliani voisin kuvata vaikka niin, että olen vähän kuin sinfoniaorkesterin kapellimestari. Jokainen instrumentti ja soittaja on tärkeä lopputuloksen kannalta. Vain johtamalla se kaikki saadaan kokonaisuudeksi ja aikataulussa maaliin”, naurahtaa Tuomas iloisesti.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on toisen Blink Creativen yksikön avaaminen Tukholmaan.

”Tässä oltiin jo hyvässä vauhdissa vuosi sitten, mutta Covid-tilanne siirsi suunnitelmaa vuodelle 2022”, kertoo Tuomas.

Blink Creative Oy ja Favore Oy

”Fyrasta Hanna Neuvo suositteli minulle Leila Korpea ja Favorea. Yhteistyö alkoi heti Blink Creativen alkuaikoina vuonna 2013″, sanoo Tuomas. 

Favore on alusta asti ollut tukemassa selustaa ja jakamassa neuvoja – joskus jopa työajan ulkopuolella. Sami Juntusen avustuksella on otettu käyttöön Taimer-ohjelmisto. Tätä kautta yhteistyö Favoren kanssa on laajentunut entisestään. Taimer mahdollistaa mm. laskujen ja alihankintalaskujen sekä projektien paremman hallinnan.

”Favore on äärettömän luotettava, positiivinen, energinen ja innostava. Aina on hyvä fiilis. Joskus jos on itse jäänyt jotenkin jumiin jonkun ajatuksen tai toiminnon kanssa, niin Favore on jaksanut tsempata. Aina on neuvo ja apu löytynyt”, sanoo Tuomas spontaanisti. 

”Tilintarkastajani Lauri Mäki (Hill Audit) jaksaa joka vuosi tilintarkastuksen yhteydessä toistaa saman lauseen: Sulla on erittäin pätevä kirjanpitäjä!”, sanoo Tuomas.

”Voisinko suositella Favorea? Ehdottomasti. Ja toisaalta – Favore on niin hyvä, että en haluaisi suositella sitä, koska haluan pitää Favoren itselläni”, sanoo Tuomas mietteliäästi ja naurahtaa lopuksi.