Referenssit
Samuli Jokipaltio sohvalla läppärin kanssa.
Smartiumin Samuli Jokipaltio kotitoimistollaan Espoossa.

Smartium Oy – pieni suuri tekijä, niin Suomessa kuin ulkomaillakin

Samuli Jokipaltion luotsaama Smartium Oy on pieni suuri tekijä, jolla on asiakkaita niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin markkinoilla. Smartium tarjoaa alansa parhaita julkaisu- ja sisällönhallintaratkaisuja asiakaskohtaisesti räätälöityinä palveluina. Yhteistyökumppaneita on mm. Alankomaissa, Saksassa ja Iso-Britanniassa. 

Työuransa Samuli aloitti tekemällä freelancerina lehti- ja kirjataittoja. Vuoden 2001 paikkeilla Samulilla heräsi ajatus siitä, miten julkaisupuolen joskus jopa katastrofaalisia työnkulkuja voitaisiin helpottaa. ‘‘Tutustuttuani Adoben InCopy ohjelmistoihin ja hollantilaisen WoodWing-softwaren tuotteisiin, varasin lentoliput Hollantiin. Kävin siellä sitten ilmoittamassa, että alan heidän Suomen edustajakseen. He olivat sitä mieltä, että tosi kiva ja laittoivat nuppineulan karttaan Helsingin kohdalle’’, naureskelee Samuli. Näin Smartium oli aloittanut toimintansa.

Nykyisellään Smartium toiminta on laajentunut WoodWing-tuotteiden edustuksen lisäksi mm. työnkulun konsultointiin, projektinhallintaan, integraatioihin, koulutukseen ja lisäosien kehittämiseen. Tämän lisäksi paletissa ovat järjestelmäkohtaiset ylläpito-, varmistus- ja synkronointiprosessit. Neljäs työntekijä aloitti keväällä 2021 Smartiumin riveissä.

Asiakaslistalta löytyy mm. Wärtsilä, S-ryhmä, Otavamedia, A-lehdet ja Sanoma Learning. Sanoma Learning -julkaisuympäristöt toimivat Suomen lisäksi Ruotsissa, Hollannissa ja Belgiassa. 

‘‘Smartium pitää hyvää huolta asiakkaistaan ja heidän digitaalisesta omaisuudestaan. Smartiumin lopputuotteet ovat asiakaskohtaisesti suunniteltuja palveluita’’, muotoilee Samuli.

Smartium Oy ja Favore Oy

Noin kymmenen vuotta sitten Smartiumin Samulille tuli ajankohtaiseksi vaihtaa kirjanpitotoimistoa.

‘‘Favoreen tutustuin suositusten kautta. Koska olen tällainen änkyräyrittäjä, niin sähköisen kirjanpidon sisäänajossa ja sulattelussa minulla meni jonkin aikaa. Nyt voin todeta, että tyytyväisyys kasvaa koko ajan’’, toteaa Samuli hymyillen. Smartiumin lisäksi Samuli on toimeksiantanut Favorelle kaksi muuta firmaansa sekä taloyhtiön kirjanpidon. 

‘‘Pyrin tekemään niin vähän itse kuin mahdollista. Kaikki taloushallintoon liittyvät asiat mitä voin ulkoistaa on Favorella’’, sanoo Samuli. Tänä keväänä on tehty Favoren kanssa paljon raportointiin liittyvää hiontaa mm. liiketoiminta-alueiden suhteen.

Samuli kokee Favoren ennen kaikkea inhimilliseksi, luotettavaksi ja joustavaksi toimijaksi.

Inhimillisyys on sitä, että olet aina ihmisen kanssa tekemisissä. Stina Pasanen on osoittautunut Smartiumin luottohenkilöksi. Luotettavuus on Samulin mielestä sitä, että avoimesti voi pohtia ja puntaroida erilaisia vaihtoehtoja. Saadut neuvot ja ohjeet ovat luotettavia ja paikkansa pitäviä. Joustavuus on sitä, että asiat saadaan hoidettua joskus kiireisestikin. ‘‘Lisäisin tähän listaan vielä kärsivällisyyden, sillä en ollut aikaisemmin tehnyt taloushallintoa ja alkuaikoina oli hankala ymmärtää miksi jotkin asiat tehdään niin kuin ne tehdään’’, sanoo Samuli.

‘‘Voin helposti suositella Favorea‘‘, toteaa Samuli lopuksi.


Lisätietoa Smartiumista löydät oheisesta linkistä: https://www.smartium.com/fi