Referenssit

Halmedalen Oy – kulttuurin ja median ytimessä

Aikaisemmin toiminimellä toiminut Halmedalen on luovan johtajan ja mediapersoona Jani Halmeen tuore osakeyhtiö. ”Halmedalen on yksinyrittämistä harrastuksenaan tekevän luovan alan ihmisen kulttuuriin ja mediaan painottunut firma”, sanailee Jani kahvila Saurahuoneen tuolissa. Halmedalenin kautta tuotetaan Suomen kuuluisimman parikkalalaisen tekemät puhekeikat, kolumnit sekä tv- ja radioesiintymiset.

Yritystoimintaa Jani on pyörittänyt monessa muodossa jo vuodesta 1998. Freya Oy, Riot Entertaiment Oy ja muutama muu sisällöntuotanto- ja mainosyritys ovat jo mennyttä historiaa, mutta hauskoina muistoina mukana. Päivätyön vuoksi Halmedalenin työt painottuvat pitkälti iltaan ja viikonloppuihin.

”Korona ja etätyöaika on muuttanut työnkuvaa ja maailmaa. Kevään kuluessa onkin tarkoitus ottaa muutaman päivän vierailuja eri toimistohotelleissa ja tehdä samalla niistä juttuja. Näin päivä- ja harrastetyö yhdistyvät luontevasti”, kertoo Jani.

Yrittäjyyden ja yrityksen Jani kokee instrumenttina, jonka avulla on mahdollista saavuttaa ja tuottaa haluamiaan asioita. Vaikka hän ei suurta yrittäjäeetosta omalla kohdalla tunnekaan, kokee hän kuitenkin arvostavansa suuresti kaikkia yrittäjiä tässä maassa.

Kirjanpidon heprea – Favore ja Halmedalen 

”Pidän itseäni ihan oikeustoimikelpoisena ihmisenä ja olen toiminut kohta kolmekymmentä vuotta useammissa isoissa yrityksissä vastaamassa miljoonaluokan projekteista. Mutta välillä edelleenkin tuntuu, että talousasiat ovat minulle kuin muinaishepreaa”, sanailee Jani.

Favoren asiakkaaksi Jani päätyi aikoinaan huomattuaan, että verottajan lähettämät Alv-laskelmat olivat suurempia kuin liikevaihto. Favoren Leila Korven kanssa pidetyn lyhyen neuvonpidon jälkeen huolet olivat poissa harteilta. Favoren Jani kokee leppoisana, mutta tarpeen vaatiessa myös kritisoivana ja ohjaavana kumppanina. ”Pulassa tässä oltaisiinkin ilman Favorea”, pohdiskelee Jani ja lisää, että luovat ihmiset tarvitsevat erityistä huolenpitoa raha-asioissa. Halmedalen onkin käytännössä ulkoistanut koko taloushallinnon Favorelle.

”Jos voisin, niin ulkoistaisin myös omat työnikin heille”, sanoo Jani nauraen.

Lopuksi Jani haluaa korostaa Favoren ainutlaatuista sitoutuneisuutta, ystävällisyyttä ja palvelua, joka saa tuntemaan itsensä perheenjäseneksi. ”Suosittelen lämpimästi Favorea ja olen jopa kädestä pitäen taluttanut ihmisiä Favoren ovelle. Ei ole olemassa niin pientä kioskia, jonka talouden hoitoon yrittäjän kannattaisi itse käyttää aikaansa”, sanoo Jani Parikkalan pilke silmäkulmassa.