Referenssit
Toni Valla hymyilee elokuvajulisteiden edessä.
Tj. Toni Valla, Post Controlin neuvotteluhuoneessa, Suvilahdessa.

Post Control Helsinki Oy ja filmitaiteen matematiikka

Post Control Helsinki Oy on tekijä monen suuren ja pienemmänkin filmituotannon jälkikäsittelyn takana. Helsingin Suvilahdessa toimiva Post Control on Suomen modernein ja suurin jälkituotantotalo. Monet mainokset, sarjat, elokuvat ja dokumentit ovat viimeistelty Post Controlin tuotantopöydällä. 25 henkeä työllistävä yritys on yhdistelmä eri taiteen osaajia: Värimäärittelijöitä, 3D-artisteja, animaattoreita, graafikoita, editoijia, äänisuunnittelijoita ja jälkityön tuottajia.

Yritysmatematiikkaa ja henkilöstöjohtoa pyörittää yrittäjä ja osakas Toni Valla. Kymmenen vuotta sitten kansainväliseltä uralta Suomeen palannut Toni kaapattiin lähes paluupäivänä Post Controlin ohjaimiin. ‘‘Kaupallisen koulutuksen saaneena olin hyvin soveltuva toimitusjohtajan pestiin. Nykyään olen ottanut enemmän osaa myös tuotantojen suunnitteluun ja itse produktioihin, vaikka en sen puolen koulutusta omaakaan’’, kertoo Toni.

‘‘Post Controlin tuotannoista karkeasti kaksi kolmasosaa on sarjoja ja pitkiä elokuvia, ja loppuosa koostuu lyhyemmistä pätkistä kuten yritysvideoista ja mainoksista. Tulin taloon vuonna 2013 ja siitä ajasta olemme tuplanneet henkilökunnan määrän ja liikevaihdon‘‘ sanailee Toni rauhallisen varmasti. Post Controlin myyntivaltit ovat osaava henkilökunta, taiteellinen näkemys ja liikkuvan kuvan huipputason ohjelmistot, sekä jälkituotannon koko skaala, datan hallinnasta editointiin ja sen konvertointiin asti.

‘‘Tyypillinen työpäivä koostuu asiakastapaamisista, myyntityöstä, talous- ja henkilöstöasioista. Jos satun olemaan ekana työpaikalla keitän kahvit. Välillä on tullut tehtyä talkkarihommaakin’’, naurahtaa Toni. ‘‘Olen ylpeä kaikista tekemistämme duuneista, mutta jos joitakin pitää mainita, niin listaisin ainakin seuraavat tuoreet keissit: White Wall TV-sarja, joka sisälsi paljon 3D-työtä ja oli kaksivuotinen yhteispohjoismainen produktio. Tämän lisäksi nostaisin Jussi-palkitun elokuvan Tove ja Tunturin tarina elokuvan, sekä Veikkauksen mainosfilmit’’, kertoo Toni.

Post Control Helsinki Oy ja Favore Oy

‘‘Tilintarkastajamme Masa Mäkinen oli ollut Procountorin koulutustilaisuudessa, jossa Procountor mustan vyön omaava Leila Korpi oli kouluttajana’’, sanoo Toni naureskellen. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen yhteistyö käynnistettiin melko nopeasti, sillä Procountor oli Post Controlille jo aiemmin tuttu ohjelmisto. Osa taloushallinnon asioista tehdään edelleen talon sisällä ja osa Favorella. Leilan aloitteellisuudesta johtuen on Favoresta muotoutunut melkeinpä ulkopuolinen HR-osasto Post Controlille.

‘‘Favoren kanssa on mukava ja rento fiilis tehdä töitä. Favore on asiantunteva, luotettava ja omatoiminen yhteistyökumppani. Näiden asioiden kombo yhdistettynä siihen, että Favore on vielä kaiken lisäksi mukava ja helposti lähestyttävä, tekee omasta työstäni paljon helpompaa‘‘, kertoo Toni.

‘‘Olen suositellut Favorea jo ainakin kolmelle eri taholle ja voin edelleen suositella lisää‘‘, toteaa Toni tyytyväisenä.


Lisätietoa Post Controllista löydät oheisesta linkistä: https://www.postcontrol.fi/home.html